Wat is een aanbestedingskalender voor tenderen?


Aanbestedingskalender voor tenderen

AanbestedingskalenderDe term “aanbestedingskalender” refereert naar een overzicht van alle tenders geplaatst in de tijd.
U kunt zoeken naar tenders om in te schrijven op komende aanbestedingen. Het is dan wel goed om te weten wanneer deze tenders plaatsvinden. Er zijn heel veel partijen die tenderen in Nederland.

Een goede aanbestedingskalender bevat gepubliceerde aanbestedingen per rubriek. U heeft als ondernemer geen belang bij alle opdrachten waarvoor u kunt tenderen. Stel u bent werkzaam in de bouw en dan gespecialiseerd in utiliteitsbouw. U wilt dan graag alleen relevante opdrachten inzien op de aanbestedingskalender. Tenderen op deze opdrachten heeft alleen dan toegevoegde waarde voor uw bedrijf. Andere opdrachten staan ook wel op een aanbestedingskalender maar kunt u overslaan.Een aanbestedingskalender toont tevens meestal de aflopende tenders. Tenderen door aanbestedende diensten is voor een vooraf bepaalde periode. Soms kan die periode ook verlengd worden met een optionele periode. Als een tender is afgelopen komt deze weer op de markt. Het kan van belang zijn om daar tijdig op te anticiperen.

Zoekprofiel aanbestedingskalender maken

Voor een aanbestedingskalender kunt u vaak een zoekprofiel aanmaken. In dat profiel kunt u uw branche aangeven en bij welke opdrachten u belang heeft om op te tenderen.
Zorg ervoor dat u uw profiel goed bepaald. Geeft u een te smal profiel op, dan ontvangt u niet alle relevante tenders om op in te schrijven. Geeft u uw profiel te breed op wordt, dan u overspoeld met opdrachten waar u niets mee kunt. Dat is uiteraard zonde van uw kostbare tijd. Het verlaagt bovendien uw eventuele kansen op het winnen van een tender.

Laat u voldoende informeren en zoek niet alleen op overheidsopdrachten. Er zijn ook tenders van bedrijven, woningcorporaties en zorginstellingen. Niet op alle platformen worden deze in één keer getoond. Verdiep u goed in alle mogelijkheden van aanbieders.

Er zijn zowel betaalde als gratis aanbieders. Ook hier geldt dat enige tijdsinvestering zeker de moeite waard zal zijn om meer opdrachten voor uw bedrijf binnen te halen.