Aanmelden bij TenderNed


Aanmelden bij TenderNed Drie hijskranen op rij voor en achter een gebouw dat onder constructie is en in de steigers staat.

Op TenderNed kun je aanbestedingen volgen en je als onderneming inschrijven voor aanbestedingen waarin je geïnteresseerd bent. Meer over wat TenderNed precies is, lees je hier.
In dit artikel leggen we je uit hoe je je kunt aanmelden bij TenderNed.

Twee soorten TenderNed accounts

Er zijn twee verschillende soorten accounts op TenderNed: gebruikersaccounts en accounts namens een onderneming. Bij een gebruikersaccount kun je een interesseprofiel aanmaken en aanbestedingen die jou interessant lijken, volgen. Een account dat aan een onderneming gekoppeld is, geeft je de mogelijkheid om die onderneming in te schrijven op aanbestedingen.

Een gebruikersaccount aanmaken

Het registreren van een gebruikersaccount is erg simpel. Je vult op de website het registratieformulier in. Deze bevat onder andere je naam, adres en email. Met dit account is het mogelijk om een interesseprofiel aan te maken en om meldingen te ontvangen van aanbestedingen die aansluiten op jouw interesses. Jij kunt deze aanbestedingen vervolgens “volgen”, waardoor je updates ontvangt als er wijzigingen in de aanbesteding zijn.Aanmelden als onderneming

Als een bedrijf zich wil inschrijven op aanbestedingen, dan is het nodig dat een eHerkenning aan het account gekoppeld wordt. eHerkenning is een soort online identificatiemethode. Het lijkt erg op DigiD, alleen wordt het systeem van eHerkenning door particuliere bedrijven onderhouden en niet door de overheid, zoals wel het geval is bij DigiD.

Onderneming later aan gebruikersaccount koppelen

Het is ook mogelijk om een bedrijf later te koppelen aan een al bestaand gebruikersaccount. Wil je dus eerst bekijken of aanmelden bij TenderNed mogelijk iets voor jouw onderneming is? Dan kun je eerst een gratis gebruikersaccount aanmaken en daar eventueel later de onderneming aan koppelen. Voor dat koppelen is tegen die tijd dus wel eHerkenning nodig. Hiervoor betaal je.

Account activeren

Nadat je een account geregistreerd hebt, moet je dit account activeren via een link die je toe gemaild krijgt. Dit moet binnen 10 dagen gebeuren, anders moet je een nieuwe activeringslink aanvragen.
Je kunt op TenderNed inloggen met jouw inloggegevens.

Aanbestedingen op basis van interesses

Naast dat je aanbestedingen kan zoeken, toont TenderNed jou aanbestedingen op basis van jouw interesses. Als je passende aanbestedingen wil zien, is het dus van belang om je interesseprofiel zo volledig mogelijk in te vullen.

TenderNed interesseprofiel aanpassen

Je interesseprofiel kun je zelf bewerken:

  • Log in op je account
  • Kies in de oranje menubalk voor “Instellingen/Persoonlijk”
  • Ga naar het tweede tabblad: “Interesseprofiel”

Aanmelden bij TenderNed is dus helemaal niet zo moeilijk! Zo kun je binnen een paar minuten aanbestedingen bekijken en een melding ontvangen van interessante opdrachten die aansluiten op jouw interesseprofiel.

← Wat is TenderNed?
De Gids Proportionaliteit →