Wat is TenderNed?


Wat is TenderNed? 

Sinds 2013 is het voor overheidsdiensten en overheidsondernemingen verplicht om aanbestedingen te publiceren op TenderNed. Maar wat is TenderNed precies? Wat voor soort aanbestedingen zijn daar zoal te vinden? Dit artikel geeft duidelijk en simpel antwoord op uw vragen over wat TenderNed is.

Aanbestedingen van de overheid

TenderNed is een website die in 2010 is opgezet en in gebruik genomen. Via de website publiceren overheidsdiensten en -ondernemingen de aanbestedingen die zij uit willen laten voeren. Dit zorgt voor een transparante manier van aanbesteden, wat erg belangrijk is voor de overheid.
TenderNed is ontwikkeld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
Tenderen is een ander woord voor aanbesteden, vandaar de naam van de website. 

Verzamelplek voor overheidsaanbestedingen

Kort en simpel gezegd is TenderNed een soort marktplaats voor aanbestedingen van de Nederlandse overheid. Alle aanbestedingen van de overheid komen hierop te staan. Daarna kunnen bedrijven zich inschrijven op interessante aanbestedingen.

Voorbeelden van aanbestedingen

Het soort aanbestedingen is erg divers. Voorbeelden zijn het zoeken van een hovenier voor het bijhouden van gemeentelijke sportvelden, het aanleggen van nieuwe wegen of het opzetten van een softwaresysteem. Het kunnen zowel grote als kleinere projecten zijn.

Aanbestedingen op één plek

Het digitale aanbestedingssysteem zorgt ervoor dat alle aanbestedingen eenvoudig op één plek te vinden zijn. Dit scheelt ook in de administratieve lasten voor de overheid. Naast ondernemers zijn andere gebruikers van TenderNed onder andere inkopers, inkoopadviseurs en aanbestedingsadviseurs.

De beste kwaliteit en prijs

Door middel van aanbestedingen kan de overheid de juiste uitvoerder vinden voor projecten. Niet alleen wat betreft kwaliteit, maar ook wat betreft de prijs. Bovendien stimuleert het de concurrentie tussen geïnteresseerde ondernemingen.

Lees meer over…

Wat aanbesteden, ofwel tenderen, precies is.

Aanmelden bij TenderNed: soort accounts en hoe werkt het.

← Privacy regels bij aanbesteding
Aanmelden bij TenderNed →