Tender Printers gegund aan Xerox


Tender printers gegund aan Xerox

De aanbesteding MFP-faciliteiten en netwerkprinters omvat het leveren, implementeren en onderhouden van een kernassortiment multifunctionele printers en netwerkprinters, het leveren van fleet management diensten op locatie en het leveren, implementeren en onderhouden van een oplossing voor print- en scan management.De aanbesteding betrof IWR2016|MFP-faciliteiten en netwerkprinters. IWR staat voor ICT Werkomgeving Rijk. Het doel van de aanbestedende dienst is om elke ambtenaar overal te kunnen laten printen ongeacht zijn locatie. Deze functie wordt omschreven als de pull print faciliteit. Elke ambtenaar kan zich autoriseren op een apparaat om zo te kunnen afdrukken. Elke printopdracht kan dus worden verzonden naar de gewenste locatie en daar aanwezige machine.

Tender printers circulaire aspecten

De tender bevatte ook circulaire aspecten. De meest toepasbare betreft de mogelijkheid tot aanschaf van een refurbished apparaat. Refurbished kan worden gezien als een opgeknapte of gemoderniseerd apparaat. Het apparaat dient wel te voldoen aan de gewenste standaarden. Levensduur verlengende reparaties gaan op deze manier lonen. Dit vermindert afvalstromen.
De scanfunctionaliteit is uiteraard ook van belang om papierverspilling terug te dringen. Het is ook behulpzaam bij efficiënt en effectief beheren van documenten.

Implementatie tender printers

Na de proof of Delivery zal het implementatie proces in werking worden gezet. Alle deelnemende overheidsorganisaties worden begeleid in het implementatieproces. Het gaat niet alleen om de printfunctionaliteit, ook het scannen neemt een belangrijke rol in. Niet alleen het fysiek scannen, vooral de beheerfunctionaliteit ervan.

← Tender circulaire kantoorinrichting in kort geding
Tender eHealth voor Seed Capital Technostarters →