Tender politieauto’s gewonnen door Mercedes


Tender politieauto'sDe grote tender politieauto’s gegund aan Mercedes Benz!
Het laat daarmee andere grote automerken als BMW, Opel en Volkswagen achter zich.

In ons eerdere artikel schreven we al over de omvang van de tender politieauto’s.
Mercedes zou deze tender naar zich toe hebben getrokken.
Daarmee mag Mercedes de komende jaren de gemarkeerde politieauto’s leveren.
Het verstoot Volkswagen aan de kant als langdurig leverancier.

De verwachting is dat de komende jaren uit deze tender Mercedes 2300 B-klasses en 600 Vito’s gaat leveren. De Mercedes B klasse vervangt de huidige Volkswagen Touran. De opvolger van de Volkswagen Transporter is de Mercedes Vito geworden.In het verdere verleden werden er door de politie ook al Mercedessen ingezet. Het ging destijds vooral om de Mercedes C klasse als dienstwagen.

Overigens is de gunning van deze tender nog niet definitief. Mercedes moet nog een Proof of Concept leveren aan de politie. De Mercedes B klasse wordt al wel gewaardeerd om zijn wendbaarheid, snel, robuust en betrouwbaar. Ook de uitstraling zou respect inboezemen volgens de politie. De stap van Volkswagen naar Mercedes Benz is voor de uitstraling wel goed. Voor echte auto liefhebber die wordt aangehouden is in Dubai een Lambo mogelijk. De oude Porsche van weleer is hier al lang uit het straatbeeld verdwenen.

De ombouw van de Mercedessen is gegund aan VDL Bus en Terberg specials.

Tender politieauto’s PON

De tender politieauto’s is de opvolger van de eerdere tender uit 2009. Gedurende de looptijd van de vorige aanbesteding is gebleken dat er sprake van omkoping bij PON. Pon was de winnaar van het vorige contract. Voor de omkoping zijn bij PON diverse ontslagen gevallen. Strafvervolging is afgekocht voor een bedrag van € 12 miljoen. Ook een aantal ambtenaren hebben het veld moeten ruimen toen de omkoping ontdekt werd. Er zijn destijds 2 politieambtenaren en 3 ambtenaren van Defensie als verdacht geïdentificeerd.

Als laatste loopt er nog een tender voor de ongemarkeerde auto’s van de politie.

← Tender busvervoer voor Den Haag en Rotterdam afgewend
Tender circulaire kantoorinrichting in kort geding →