Tender Politieauto’s – Veel interesse aanbesteding Politieauto’s


Tender politieauto'sTender Politieauto’s – Wie wint?

Voor de tender Politieauto’s is veel interesse onder automerken.
Veel automerken willen graag de nieuwe maker worden van het nieuwe model.
Daar loopt al langere tijd een aanbesteding voor.

Merken als Mercedes, BMW, Opel en ook Mini willen graag de Volkswagen Touran vervangen.
De Volkswagen Touran doet al enkele jaren dienst bij de politie maar is aan vervanging toe.De tender politieauto’s is een aanbesteding voor 2300 nieuwe surveillance auto’s.
Een mogelijke kanshebber voor deze tender is de Mini Countryman. Als Mini deze tender zou winnen kan deze mogelijk geproduceerd worden bij VDL Nedcar in Born. Er zou mogelijk zelfs al een geheim prototype zijn ontwikkeld voor deze tender. Voor BMW (ook eigenaar van Mini) zou er de mogelijkheid zijn om de model 2 Gran Tourer te leveren. Maar ook Opel wil de aanbesteding wel winnen met de Zafira. Dit is ook een hoog model en vergelijkbaar met de Touran.
Mercedes Benz doet mee aan deze tender politieauto’s met de bekende B klasse.
Zelfs Peugeot zou interesse hebben in de levering van de politieauto’s. Onbekend is nog met welk type er zou worden ingeschreven op deze aanbesteding.

De politieauto tender 11.000 wagens

De politieauto tender is voor 11.000 nieuwe wagens. Hoewel de tender al in 2016 aanbesteed zou worden is dit niet gebeurd. De huidige verwachting is dat de tender wordt gegund medio 2017. De vertraging in de tender is ontstaan door beschuldigingen van corruptie aan Pon. De huidige leverancier Pon won in 2009 de vorige aanbesteding. Na een vermoeden van corruptie bij de huidige tender is een onderzoek ingesteld. Er is tot op heden nog niet gebleken dat er iets aan de hand is. Wel is er tussentijds een andere aanbestedingsprocedure opgestart. Daarin is de tender opgedeeld in kleinere delen (percelen). Mogelijk is het resultaat van deze aanbesteding dat er meerdere leveranciers een perceel winnen. Of dit tot de beste uitkomst leidt is nog de vraag.

← Tenderen van de interne transportvloot....
Circulair tenderen - Apeldoorn trapt af →