Wat is Tenderned aanbesteden


Wat is TendernedTenderned is het verplichte publicatiekanaal voor aanbestedingen. Tenderned ontzorgt het gehele aanbestedingsproces digitaal. Wilt u meedoen aan aanbestedingen en tenders? Dan dient u zich eerst in te schrijven.

Alleen op deze manier kunt u  inschrijven op overheidsopdrachten. Het gaat om Nationale, Europese of meervoudige aanbestedingen. U kunt hier alle aanbestedingen raadplegen. De informatie van elke aanbesteding kunt u ook inzien en downloaden. Inschrijven gaat via dit kanaal even eenvoudig.

Tenderned profiel

Bij uw Tenderned aanmelding  vult u een reeks verplichte gegevens in. Na de Tenderned Authenticatie van uw registratie kunt u zich verder inschrijven. Het is aan te raden om uw Tenderned profiel goed in te stellen. U voorkomt latere (vorm)fouten. U heeft ook E-herkenning nodig om deel te kunnen nemen. E-herkenning vraagt u separaat aan. Dit is te vergelijken met een DIGID inlogcode. Deze E-herkenning dient gekoppeld te worden aan uw account.Het invoeren van vaste gegevens zoals bewijsstukken is heel handig. Denk aan referenties voor projecten, verzekeringsbewijs, inschrijving kamer van koophandel en andere stukken.

Effectief zoeken naar opdrachten, met een goed zoekprofiel, gaat u veel tijd schelen. U zoekt gericht naar voor u gepaste opdrachten. Door de aanbestedingsmarkt goed te volgen kunt u ook een voordeel verkrijgen. U weet hoe de markt functioneert en wie de belangrijkste spelers zijn. De gangbare voorwaarden en andere ziet u regelmatig. Ook kunt u een aanbestedingskalender bijhouden.

Tenderned aanbesteden

Aanbestedingen via tenderned betreft het volledige proces. De aanbestedende dienst maakt haar aanbesteding kenbaar. Het gehele proces vind ook digitaal plaats. Eerst de beantwoording van vragen over de aanbesteding. Het versturen van andere berichten en informatie. Het openen van de inschrijvingen. De beoordeling van de inschrijvingen. Het gunnen van de opdracht, het kenbaar maken van de gunningsbeslissing.

Tenderned App

Voor zover ons bekend is er nog een TendernedApp beschikbaar. Gezien de beveiliging vinden we dat ook verklaarbaar. Het lijkt ons ook lastig met de grote hoeveelheid documenten. De online toegang maakt het werken in een aanbesteding al heel toegankelijk. De voordelen van een app zouden dan meer moeten zitten in een zoekfunctie. Het volgen van opdrachten en eventuele uitslagen.

Samengevat is het gehele aanbestedingsproces gedigitaliseerd. Een enorm voordeel voor alle betrokken partijen.